Ajankohtaista

< Edellinen Seuraava >
syys 30, 2021 15:07

Tervetuloa kuulemaan, miten suurpetojen DNA:ta tutkitaan!

DNA paljastaa suurpedoista asioita, joita ei saada tietää millään muulla menetelmällä. Luonnonvarakeskus ja SusiLIFE-hanke järjestävät lokakuussa kaikille avoimia verkkotilaisuuksia DNA-tutkimuksesta.

Kaikista Suomen suurpedoista, eli karhusta, ilveksestä, ahmasta ja sudesta, tehdään DNA-tutkimusta. Miksi? Miten? Ja mitä DNA kertoo pedoista?

Kaikille avoimessa webinaarissa Luken viranomais- ja asiantuntijapalveluiden johtaja Katja Holmala ja tutkimusinsinööri Antti Härkälä kertovat, miten suurpetojen perimää tutkitaan ja mitä siitä on saatu tietää.

Webinaari järjestetään keskiviikkona 27.10.2021 klo 17.00—18.30. Webinaarin tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa tilaisuuden jälkeen.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 25.10. (lyyti.fi).

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille päivää ennen webinaaria.

Lokakuussa koulutetaan myös uusia vapaaehtoisia suden DNA-näytekerääjiä. Lue lisää suden DNA-näytekerääjien koulutuksista (luke.fi).

www.slu.se/skandulv

Suurpetotietoa Pohjoismaista

SKANDULV - Forskning om vargar i Skandinavien. SKANDULV arbetar med grundvetenskapliga och tillämpade frågeställningar kring vargens ekologi och förvaltning. De huvudsakliga frågorna berör vargens populationsdynamik, rörelsemönster, genetik och ekosystemeffekter.