Ajankohtaista

< Edellinen Seuraava >
elo 02, 2018 15:17

Suurpetovahingot lisääntyivät edelleen

Maa- ja metsätalousministeriö on julkaissut uusia tilastoja suurpetojen aiheuttamista vahingoista. Suurpetojen aiheuttamia vahinkoja ilmoitettiin viranomaisille viime vuonna lähes 6000 kappaletta. Vuonna 2010 määrä oli vielä reilut 4000.

Maa- ja metsätalousministeriö on julkaissut uusia tilastoja suurpetojen aiheuttamista vahingoista. Suurpetojen aiheuttamia vahinkoja ilmoitettiin viranomaisille viime vuonna lähes 6000 kappaletta, yli 12 miljoonan euron edestä. Vuonna 2010 vahinkojen määrä oli vielä reilut 4000.

Suurin osa, yli 90 prosenttia, petojen aiheuttamista vahingoista on porovahinkoja. Viime vuonna poronomistajat ilmoittivat noin 5000 porovahinkoa, joiden arvo oli yhteensä 11,5 miljoonaa euroa. Noin 60 prosenttia porovahingoista oli ahman aiheuttamia.

Ilmoitettujen vahinkojen summa on noussut nopeasti. Vuonna 2010 yhteissumma oli reilut 4000 miljoonaa euroa, kun viime vuonna summa ylitti jo 12 miljoonaa.

Lue maa- ja metsätalousministeriön tiedote aiheesta!

Katso suurpetovahingot graafina (mmm.fi)

www.slu.se/skandulv

Suurpetotietoa Pohjoismaista

SKANDULV - Forskning om vargar i Skandinavien. SKANDULV arbetar med grundvetenskapliga och tillämpade frågeställningar kring vargens ekologi och förvaltning. De huvudsakliga frågorna berör vargens populationsdynamik, rörelsemönster, genetik och ekosystemeffekter.