Ajankohtaista

< Edellinen Seuraava >
Suomen riistakeskus
elo 16, 2016 09:50

Anna panoksesi ilveksen hoitosuunnitelman päivitystyöhön

Suomen ilveskannan hoitosuunnitelma päivitetään vuosien 2016–2017 välisenä aikana. Hoitosuunnitelman päivityksen keinovalikoimaan kuuluu eri teemoihin jaettu kansalaiskeskustelu internetissä. Suomen riistakeskus toivoo rakentavaa ja tulevaisuuteen katsovaa keskustelua ilvekseen liittyvistä asioista päivitysprosessin tueksi.

Suomen riistakeskus on julkaissut oikeusministeriön ylläpitämässä otakantaa.fi-palvelussa ilveskannan hoitosuunnitelman päivittämiseen liittyvän keskustelufoorumin. Keskusteluaiheet on jaettu neljään eri kategoriaan:

• ihmisen, ilveksen ja luonnon muodostama suhde,
• ilveskannan levittäytyminen, kannan suuruus ja kannanarviointi,
• ilveksen metsästys,
• ilves haittaa ja vahinkoa tuottavana eläimenä.

Keskustelujen toivotaan tuottavan lisäarvoa suunnitelman päivitykseen. Samalla mahdollistetaan kaikkien kansalaisten osallistuminen Suomen runsaimman suurpedon hoitosuunnitelman valmisteluun.

– Toivomme rakentavaa ja monipuolista keskustelua, joka tähtää tulevaisuuteen, viestittää projektipäällikkö Mikko Toivola Suomen riistakeskuksesta.

Toivola muistuttaa, että kaikki näkökulmat ja mielipiteet ovat tervetulleita, kun ne annetaan rakentavassa mielessä. Päivitystyö on vielä alkuvaiheessa, joten nyt on vaikuttamisen paikka. Keskustelu otakantaa.fi-palvelussa on avoin kaikille, ja se on avattu sekä suomeksi että ruotsiksi. Keskustelu on avoinna lokakuun loppuun asti.

Siirry keskusteluun 

Lisätiedot
Mikko Toivola, projektipäällikkö, Suomen riistakeskus
029 431 2341, mikko.toivola@riista.fi

www.slu.se/skandulv

Suurpetotietoa Pohjoismaista

SKANDULV - Forskning om vargar i Skandinavien. SKANDULV arbetar med grundvetenskapliga och tillämpade frågeställningar kring vargens ekologi och förvaltning. De huvudsakliga frågorna berör vargens populationsdynamik, rörelsemönster, genetik och ekosystemeffekter.