kuhmon Luontokeskus Petola

Petolassa pääset tutustumaan Suomen suurpetoihin - karhuun, suteen, ilvekseen ja ahmaan. Tutuiksi tulevat niiden koko ja näkö, äänet ja jäljet, liikkuminen ja lisääntyminen sekä elintavat ja -ympäristöt. Tarjolla on myös runsaasti suurpetotutkimuksista saatua tietoa.

Kuva: Luontokeskus Petola

Monipuolinen Petola

Petolassa on mahdollisuudet, tilat ja välineet mitä moninaisimpien opetustuokioiden viettoon. Petola yhdistettynä muihin lähiseudun nähtävyyksiin ja retkikohteisiin tarjoaa erinomaisen kohteen usean päivän retkelle. Lue lisää Kuhmon luontokeskus Petolasta luontoon.fi-sivuilta.


Pysyvä näyttely

Pedot liikkeellä -näyttely jakautuu useisiin eri osioihin, joissa kuvin, äänin, valoin ja tunnusteltavin esinein esitellään Suomen ja kainuulaisen luonnon suurpetoja. Maakotka luetaan monissa yhteyksissä suurpetoihin, siksi silläkin on oma asemansa näyttelyssä. Lisätietoa suurpedoista löytyy myös Tietoteekistä, jossa on runsaasti suurpetoihin liittyviä lehtiä ja kirjallisuutta. Lue lisää www.luontoon.fi-sivuilta.


Luontopolku

Petolan luontopolku perehdyttää suurpetojen aisteihin ja elintapoihin. Toiminnallisella polulla jokainen voi verrata omaa hyppyvoimaansa ilveksen saalistusloikkaan, etsiä ahman saalispiiloja, kommunikoida susien tavoin ilman sanoja ja verrata omia voimia karhun voimiin. Mukaan on liitetty kansanrunoudesta löytyviä tietoja suurpetojen synnystä. Omia hoksottomiaan voi testata myös muutaman petoihin liittyvän arvoituksen parissa. Lue lisää www.luontoon.fi-sivuilta.