Suurpedon kohtaaminen
Suurpeto kannattaa aina pyrkiä kohtaamaan rauhallisesti. Pedolle ei kannatta huutaa tai kääntää selkäänsä.
Suurpedot-sivusto on Suomen ykköstiedonlähde suurpetoasioissa verkossa. Tarjoamme objektiivista ja luotettavaa tietoa suurpedoista ja autamme elämään ja toimimaan yhdessä suurpetojen kanssa.
Sivustoa toimittavat Metsähallitus, maa- ja metsätalousministeriö, Suomen riistakeskus, Luonnonvarakeskus ja ympäristöministeriö.
Suurpeto kannattaa aina pyrkiä kohtaamaan rauhallisesti. Pedolle ei kannatta huutaa tai kääntää selkäänsä.
Suurpedot herättävät ihmisissä voimakkaita reaktioita. Niitä pelätään ja jopa vihataan. Toisaalta suurpetoja halutaan suojella. Monelle suurpedot ovat erämaiden symboleita. Suurimmalle osalle ihmisistä suurpedot ovat todellisuudessa aika tuntemattomia.
Suomalaisten näkemykset suurpetokantojen hoidosta ja suojelusta ovat joskus ristiriitaiset. Erilaiset näkemykset pyritään sovittamaan yhteen suurpedoille laadituilla valtakunnallisilla hoitosuunnitelmilla.
Olemme julkaisseet kaksi peliä: toinen suurpetojen kohtaamisesta, toinen suurpedoista yleensä. Pelin jälkeen saat diplomin, jonka voit jakaa Facebookissa. Lue koko uutinen
Harjoittele tunnistamaan suurpedot niiden jäljistä. Kokeile taitojasi petojen ja niiden jättämien jälkien tunnistamisessa.
Luontokeskus Petolan näyttelyssä luontokuvat ovat näkyvässä roolissa. Petola antaa runsaasti pohjatietoa suurpedoista vaikkapa luontokuvausta varten.
Saduissa karhu on useimmiten arvostettu metsänkuningas - viisas, vahva ja kunnioitettu. Se voi olla myös helposti höynäytettävissä oleva tyhmyri tai äkkipikainen voimamies. Susi puolestaan on useimmin julma peto, pienen Punahilkan syöjä. Ilves ja ahma eivät juurikaan ole satuihin päässeet muuten kui...
Suomi tukee vahvasti yleiseurooppalaisen yhteisen metsätuhokeskuksen perustamista, vakuutti maa- ja metsätalou...
Onko teidän seuranne perustanut riistapellon? 🌻Miksi niitä kannattaisi viljellä, ja miten se oikeastaan tapaht...
Löytyykö metsästä apuja virusten, kuten koronan, nujertamiseen? Luken ja Jyväskylän yliopiston tutkijat löys...
Oletko sinä joskus bongannut kartanokimalaisen? Tiesitkö, että kuningatar hautoo munia, aivan kuten linnut? Ot...