Ajankohtaista

< Edellinen Seuraava >
Metsähallitus
elo 13, 2015 10:12

Metsähallituksen karhuluvat valtion maille nyt myynnissä verkkokaupassa

Kuva: Markku Pirttimaa

Suomen riistakeskus on myöntänyt yhteensä 81 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen torstaina 20. elokuuta alkavalle metsästyskaudelle. Lisäksi poronhoitoalueella voidaan kaataa maa- ja metsätalousministeriön asettamalla kiintiöllä 52 karhua.

Poronhoitoalueen ulkopuolella karhua voi metsästää Riistakeskuksen myöntämällä poikkeusluvalla. Valtion alueille karhumetsälle pääsee maksamalla Metsähallituksen henkilökohtaisen metsästysluvan ja ilmoittautumalla yhteislupaan. Metsähallituksen karhuluvan voi ostaa eräluvat verkkokaupasta tai palvelunumerosta 020 69 2424. Metsähallituksen karhuluvan ostajan on ilmoittauduttava yhteislupaan, noudatettava lupaehtoja sekä Riistakeskuksen poikkeusluvan ja poikkeusluvan saajan asettamia ehtoja. Luvan ostajan on huolella tutustuttava luvan mukana tuleviin liitteisiin ja toimittavan niissä annettujen ohjeiden mukaisesti. Metsähallituksen hallinnoimilla alueilla teiden lanaus sekä riistakameran ja merkkilankojen asettaminen ovat karhun metsästyksen yhteydessä kiellettyjä.

Poronhoitoalueella voi karhua metsästää metsähallituksen poronhoitoalueen karhuluvalla. Luvan voi ostaa eräluvat verkkokaupasta, palvelunumerosta 020 69 2424 tai tilata myös mobiilisti. Oman kuntansa alueella metsästäessään paikallinen asukas ei tarvitse metsästyslain 8 §:n alueella erillistä Metsähallituksen myöntämää karhunmetsästyslupaa. Poronhoitoalueella karhuja metsästetään ilman erillisiä poikkeuslupia: metsästys jatkuu, kunnes alueellinen kiintiö tulee täyteen. Poronhoitoalueen karhun metsästyksestä lisää täällä.

Recent Facebook activity